بر این اساس زمانیکه خودروسازان از زیاندهی خارج شدند. گام تکمیلی- برای آنکه دوباره گرفتار زیان مجدد نشوند- واگذاری سهام آنها به بخش خصوصی است.
در همین رابطه، مصطفی پوردهقان اردکان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد: هفته آینده، موضوع واگذاری سهام دولت در شرکتهای خودروساز و خروج دولت از تصدیگری صنعت خودرو و همچنین سیاستگزاریهای آینده وزارت صمت درباره واردات خودرو با حضور اعضای کمیسیون صنایع و وزیر صمت بررسی میشود.
پوردهقان اردکان ادامه داد: اعضای کمیسیون صنایع هنوز در جریان تغییرات و سیاستگزاریهای جدید وزارت صمت درخصوص صنعت خودرو قرار نگرفتهاند. در گام نهایی نیز باید کمکم با واگذاری کامل خودروسازان به بخش خصوصی منتظر آزادسازی قیمت خودرو یا عرضه تمام محصولات خودرویی در بورس کالا بود، زیرا در شرایط فعلی و با وجود قیمتگذاری دستوری، بخش خصوصی حاضر به حضور در صنعت خودرو نیست و به نوعی باید زیرساختهای این موضوع کاملا فراهم شده تا صنعت خودرو از وضعیت تولید زیان همیشگی خارج شود.
نمادهای خودرویی یکدست صف خرید شدند
روز دوشنبه و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی در بازار سهام، نمادهای بزرگ این صنعت بورسی روند صعودی را طی کردند. بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپا، گروه بهمن، گسترشسرمایهگذاریایرانخودرو، سایپادیزل، پارسخودرو، زامیاد، بهمندیزل، ایرانخودرو دیزل و کرمانخودرو صف خرید شدند.
ازسویدیگر روز دوشنبه در گروه خودرویی طی ۳۹هزار نوبت ۲.۲میلیارد سهم به ارزش ۸۱۹میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز یکشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه نیز بالغبر ۲۸۰هزار میلیارد تومان شد.
بورس باز هم رکود شکست
روز دوشنبه و در معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با رشد ۳۵.۶۲۳واحدی در محدوده دومیلیون و ۷۹۹ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با رشد ۳۵.۶۲۳واحدی در محدوده ۸۴۵هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۱.۲میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۴.۶هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افزایش ۱۹واحدی در محدوده ۲۵ هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۴ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۴.۱ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.